Registreer uw domeinnaam

Registreer uw domeinnaam

Domeinregistratie

Domeinnamen

Een domeinnaam is ook bekend als een internetadres. Technisch gezien verwijst een domein naar een computeradres (IP-adres) dat uit cijfers bestaat. Een IP-adres is gekoppeld aan een naam omdat het gemakkelijker te onthouden is dan getallen. Het systeem kan worden vergeleken met dat van een telefoonboek waarin namen zijn gekoppeld aan telefoonnummers; de internetgebruiker kan gemakkelijk de gekoppelde site vinden. Een domeinnaam kan worden beschreven als een onderscheidende functie op internet met de kenmerken van een handelsnaam, een merk en een adres.

Herkenbaar

Als ondernemer wil je herkenbaar en bereikbaar zijn. Het gebruik van internet blijft stijgen; een website is de ideale manier om uw bedrijf te presenteren en profileren. Het adres van uw website is de domeinnaam. Net als een handelsnaam, dient de domeinnaam als een identificatiemiddel: de gekozen naam maakt de website herkenbaar en onderscheidt hem van andere sites.

Registratie

Pas als de domeinnaam geregistreerd is, kan een bedrijf zijn website online lanceren en gebruiken. U moet daarom uw domeinnaam registreren.

Internationale

Bent u ook van plan om zaken te doen buiten uw eigen land? Als dit het geval is, moet u een internationale domeinnaam registreren. U kunt kiezen voor de extensie van het land waarin u wilt werken, zoals .be of .de. Om een ​​groter publiek te bereiken, moet u kiezen voor een bredere internationale domeinnaam zoals .com of .eu. U kunt uw internationale domeinnaam registreren op dezelfde website als waar u uw nationale domeinnaam registreert. Internationale domeinnamen kosten doorgaans meer dan nationale. Als u een internationale doelgroep wilt bereiken, moet uw website dit doel ondersteunen. Verstrek Engelse teksten en producten die aansluiten bij de interesses van mensen uit andere culturen.

Bescherming

Domeinnamen worden steeds belangrijker. Een website op zich met een effectieve domeinnaam is essentieel voor een moderne, competitieve ondernemer. Er zijn nu meer dan 162 miljoen domeinnamen en dat aantal blijft groeien. Het is belangrijk om de controle over uw website en domeinnaam te behouden: op die manier weet u zeker dat potentiële klanten daadwerkelijk op uw eigen website terechtkomen. Uw domeinnaam symboliseert het imago van uw bedrijf: bescherm het tegen ongeoorloofd gebruik.

Voorkomen is beter dan genezen

In tegenstelling tot een handelsmerk of handelsnaam is een domeinnaam geen intellectueel eigendom. Het kan niet worden uitgesloten dat u een internet- en domeinnaam tegenkomt die vrijwel identiek is aan die van uw bedrijf. De meeste internetgebruikers gebruiken het internetadres bijna nooit om een ​​website te bezoeken; zij gebruiken Google om naar de bedrijfsnaam of het product te zoeken. Als de domeinnaam van uw concurrent erg op die van u lijkt, kan dit zeer schadelijk zijn voor uw bedrijf: u zou potentiële bezoekers kunnen verliezen. Je kunt juridische stappen ondernemen, maar juridische procedures zijn duur en zullen niet per se op je weg gaan. Het aantal domeinnamen is de afgelopen jaren enorm gegroeid: veel ondernemers realiseren zich dat voorkomen beter is dan genezen. Om hun eigen domeinnaam te beschermen kopen ze meerdere extensies.

Kies voorzichtig

Een goede domeinnaam draagt ​​bij aan uw commercieel succes. Kies het zorgvuldig! Een goede domeinnaam is meestal kort en to the point, is pittig, bevat geen streepjes, zegt iets over uw bedrijf, is gemakkelijk te typen en heeft een betrouwbare en herkenbare extensie. Kies een nieuwe domeinnaam die de merkrechten van anderen niet schaadt. U kunt controleren of een naam is geregistreerd op de websites van hostingproviders.

Vereisten

Domeinnamen moeten aan een aantal internationale normen voldoen. De volgende regels zijn belangrijk:

  • De domeinnaam bestaat uit letters, cijfers en / of streepjes.
  • Het streepje mag niet tussen twee letters en / of cijfers liggen.
  • Een domeinnaam bevat minimaal 2 en maximaal 63 tekens.
  • Domeinnamen mogen niet in strijd zijn met de openbare orde.
  • Domeinnamen bevatten geen hoofdletters, spaties of andere speciale tekens.